Gå til sidens hovedinnhold

– OL i Brevik overgikk alt

Artikkelen er over 9 år gammel

– Vi hadde en helt fantastisk opplevelse i Brevik under hele OL-helga, sier en rørt og takknemlig Gjermund Eggen på telefon fra Engerdal.

Han vil så gjerne få uttrykke sin takknemlighet til Brevik Olympiske Komité for at han og hans kone Anne ble invitert.

Det var 18 tidligere idrettshelter som var hedersgjester under Vinter-OL i Brevik, og de ble traktert på den beste måte. Gjermund Eggen (71) ble i sin tid kalt «Engerdalsprinsen» og tok to gull under VM på ski i Oslo i 1966, i tillegg til gull på stafetten.

Han var tre ganger NM-vinner i 1966, i tillegg til at han tok stafettgull. Eggen deltok under Vinter-OL i Grenoble i 1968 der det ble 34. plass på 30 km.

Nå har Gjermund Eggen også deltatt i Vinter-OL i Brevik.

Overgikk alle drømmer

– Da jeg fikk invitasjonen til Brevik i fjor, hadde jeg aldri trodd at det skulle bli en slik fantastisk opplevelse. Det overgikk alle mine drømmer, sier Gjermund Eggen.

Når PD forteller at OL i Brevik gikk med 450.000 kroner i overskudd, i tillegg til at BOK også har fått en pengegave på 500.000 kroner til lysløype i Brevik, uttrykker han stor glede.

– Dette er fabelaktig. Det varmer et gammelt skihjerte å høre at Brevik skal få lysløype til glede for skiinteresserte i alle aldere, sier skikongen fra Engerdal.

Gjermund Eggen forteller at den opplevelsen som rørte hans hjerte aller mest, var da han og Odd Martinsen trakk de to handikappede brødrene Daniel og Simen Andersen fra Stathelle rundt på OL-stadion på slede. Brødrene overbrakte OL-fakkelen til Oddvar Brå.

– Det var to kjekke gutter som jeg gjerne vil sende min hilsen til.

Gjermund Eggen synes at hele opplegget som hedersgjestene fikk være med på var meget profesjonelt. På en skala fra 1 til 10 gir han BOK 11 poeng.

– Vi hadde tre drosjer til vår disposisjon hele helga. Da konene våre ville på en handletur til kjøpesenteret, så fikk de galant skyss, og de kom blakke tilbake, ler Gjermund Eggen.

Han har ringt til OL-president John Fredrik Tittei Fosse og takket for seg og gitt uttrykk for at han gjerne kommer på besøk til Brevik igjen.

– Vi skal en tur til Kragerø i sommer, så da kan det hende at vi kommer til Brevik også.