Gå til sidens hovedinnhold

Ønsker et rush av aspiranter

Artikkelen er over 7 år gammel

Alle barn som har lyst til å lære å spille et instrument, og ikke minst oppleve hvor gøy det er å spille i Norcem Pike- og Guttekorps, kan møte opp i Brevik kulturhus torsdag kveld.

Da arrangerer nemlig korpset sitt årlige aspirantopptak. Og det er kanskje ikke helt tilfeldig at dette skjer to dager før 17. mai, som er den travleste dagen i hele året for korpsmusikantene. Og hva er vel en nasjonaldag uten en god dose korpsmusikk?

– Alle som går i 2. klasse nå og som skal begynne i 3. klasse til høsten, kan melde seg inn i korpset. Da får de også instrumentet de velger med seg hjem med en gang, forteller dirigent Silje Helene Kleiv.

Hun var selv på Brevik oppvekstsenter forrige fredag og hadde to musikktimer med 2. klassingene.

– Da hadde jeg med meg bil stappfull av instrumenter. Og elevene var veldig energiske og syns det var morsomt å prøve instrumentene. Forhåpentligvis dukker flere av dem opp her, sier dirigenten.

I tillegg har kulturskolen kjørt et opplegg på Heistadskolene én dag i SFO-tida, og skal ha et par runder til, ifølge Kleiv.

Norcem Pike- og Guttekorps teller i dag 38 musikanter totalt, og det er plass til mange flere.

– Vi har masse instrumenter og kapasitet til å ta imot mange nye medlemmer, sier hun.

Torsdag kveld tas de fleste rom i bruk i Brevik kulturhus under aspirantopptaket, slik at ulyd og vellyd ikke blandes fra de forskjellige instrumentgruppene.

Kommentarer til denne saken