Ønsker ikke bobilplass

Espen Byrjall er leder av Brevik Båtforening som eier klubbhuset på Banken på Øya.

Espen Byrjall er leder av Brevik Båtforening som eier klubbhuset på Banken på Øya. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

– Vi i Brevik Båtforening er ikke bekymret for at Porsgrunn Utvikling skal overta eierskapet av Banken på Øya i Brevik,

DEL

Det sier Espen Byrjall som er leder av båtforeningen. Han er ikke positiv til at det kan anlegges en organisert bobilplass på Banken.

I Brevik Båtforening oppleves det at de har et godt samarbeidsforhold både med Porsgrunn kommune og Grenland Havn i dag. For disposisjonen av de totalt 450 båtplassene i Brevik er det avtale både med havnevesenet og kommunen. Grenland Havn krever inn en årlig leie på 10.000 kroner av båtforeningen.

Porsgrunn kommunes forslag om å lage en båtavgift på 1500 kr. pr båtplass og 1500 kr. for hver opplagsplass har båtforeningen gitt uttrykk for at de synes er urimelig.

– Vår avtale med Porsgrunn kommune er gjeldende. Det er en løpende avtale med kommunen. Hvis Porsgrunn Utvikling skal overta den avtalen, så er det i orden for oss, sier Espen Byrjall.

Båtforeningen vil gjerne være med i en diskusjon med Porsgrunn Utvikling om hva slags form for næring som kan utvikles på Banken.

– Vi er ikke positive til bobiler her om sommeren, da dette medfører mye økt trafikk på Øya. De veldig trange gatene og de bratte bakkene på Øya er ikke egnet for slik trafikk. Vi har heller ikke anlagt tømmeanlegg eller strømanlegg for dette, sier Byrjall.

Likevel er Banken på Øya allerede i dag benyttet både av turister med bobiler og campingvogner. I dag er det jo gratis å komme og slå seg til her, og det er det mange turister som har oppdaget.

– Vi opplever stadig at de bare kobler seg til strøm uten å spørre. Det er da båtforeningen som får regningen på dette.

– Hvem som helst kan komme hit med båthengerne sine for eksempel og sette ut båten sin og la båthengerne bli stående på land. Det er et problem, sier Espen Byrjall.

Han reflekterer over at man får parkeringsbot hvis man feilparkerer med bil, mens det ikke er noe system for de som feilparkerer med båt eller henger.

Artikkeltags