Reality-tv fra Joker Brevik

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

En mann ble filmet av overvåkingskameraet hos Joker Brevik da han stjal med seg frimerkeboken fra postskranka. Han fikk med seg frimerker for 16 000 kroner.

DEL

– Det var i et øyeblikks uoppmerksomhet hos oss at mannen så sitt snitt til å stjele med seg frimerkeboken som lå rett på innsiden av postskranka. Disse bildene viser med all tydelighet at overvåkingskameraene gjør jobben sin, og nå får vi bare håpe at bildene vil føre til at politiet får tak i vedkommende. For oss er mannen relativt ukjent, selv om vi vel begynner å sirkle inn et miljø, sier Bård Kristiansen ved Joker Brevik.

Vil gjerne etterlyse

Innehaver Kristiansen vil veldig gjerne ha tips fra publikum som har vært i nærheten av butikken sist lørdag, og han har forhåpninger om at noen vil kjenne igjen vedkommende på overvåkingsbildene.

– Jeg kunne godt tenkt meg å få trykket bilde av mannen i avisen, men jeg skjønner at det er etiske regler som begrenser muligheten for dette. Det er ikke vanskelig å gjenkjenne mannen på bildene, og jeg har naturligvis overlevert bilder og anmeldelse til politiet. Dersom de har vedkommende i arkivet er jo saken klar. Da sitter han utvilsomt i saksa, sier Kristiansen bestemt.

22. april

Tyveriet fant sted 22. april klokken 14.22.27, ifølge over-våkingsbildene.

– En av våre ansatte hadde kunder både i dagligvarekassa og i postluka. Da blir det ofte sånn at man må ekspedere litt her og litt der, og da hun ekspederte i dagligvarekassa, så mannen sitt snitt til å ta frimerkene bak ryggen hennes. Det er relativt kaldt gjort, da hun sto bare et par meter fra ham. Han var imidlertid rask, forteller Kristiansen.

Aller helst ønsker Kristiansen å få tilbake frimerkeboka. Han er naturligvis forsikret mot tyveri, men med en egenandel på 15 000 kroner har det lite for seg å benytte den i denne saken.

Ærlig eller uærlig

Tyveri er et problem i butikken på Fisketorget i Brevik. Inne-haveren er normalt en tolerant mann, men tyver har han lite til overs for.

– For meg så finnes det bare to typer mennesker. Det er dem som er ærlige, og dem som er uærlige. Det er ingen middelvei. Selv om det dreier seg om en pensjonist som stjeler kattemat til syv kroner, så er vedkommende uærlig i mine øyne. Vi synes det er leit at vi må bruke mye tid på å gå rundt og passe på voksne mennesker. Jeg håper folk nå får se at overvåkingen virker her i butikken, slik at de besinner seg neste gang de blir fristet til å stikke noe i lomma når de er i butikken. Vi har fem kameraer som fanger alt i lokalet, forteller han.

Artikkeltags