Følg PD på Facebook

– Vi startet 1. juledag. Det er viktig å legge grunnlaget før mildværet kommer, forteller Tore Fosse i Brevik Olympiske komité (BOK).

– Vi er fire i komiteen som driver med dette. År etter år. Noen av oss har nok holdt på i over 50 år med dette, slår Tore Fosse fast og ser bort på Tom Gundersrud og Willy Sjøstrøm.

– Ikke jeg da, avbryter Willy.

Jeg ble med i 2011, så jeg er bare læregutt jeg. De ler.

Full aktivitet på isen

Det går med mye tid når skøytebanen skal lages.

– Vi går skift. Morgen, formiddag, ettermiddag og kveld. Det er viktig at det fryser mellom hver gang vi sprøyter. Hvis ikke blir det luft mellom lagene og det er ikke bra, forklarer Fosse.

– Vi setter alltid i gang med dette når vi ser at det er noen dager i strekk med kulde. På søndag sto vi her til klokka 22.00, legger Gundersrud til.

– Bruker dere banen selv?

– Jeg prøvde i fjor, men det var ikke vellykket, svarer Gundersrud.

– Vi går med brodder vi, ler Fosse.

– Vi har jo skiftet ut ledd både her og der etter å ha spilt bandy og fotball i over 30 år.

– Det er Brevik Olympiske komité som lager til skøytebane hvert år?

– Ja, vi er utkommandert av presidenten. Han var innom i går kveld og inspiserte, og var fornøyd med jobben, smiler Fosse.

– I går var det rundt 25 barn med foreldre utpå isen her, og det er flott å se at den blir tatt i bruk med en gang. Det å se at barna har det gøy på isen og at øynene stråler når det går fort, gjør denne jobben ekstra hyggelig, avslutter Willy Sjøstrøm.