Gå til sidens hovedinnhold

Snekrer kulisser i vinterferien

Artikkelen er over 11 år gammel

I stedet for å være på fjellet i vinterferien, velger Solveig Joy, Ingeborg Anette Moen og Liv Katrine Borge heller å snekre kulisser til Brevik barne- og ungdomsteaters neste forestilling i Brevik kulturhus.

– Det handler om å gjøre en innsats. Det å være med på å bygge opp noe fra bunnen av. Dessuten er det jo veldig sosialt, og vi blir mye bedre kjent med hverandre, sier de tre jentene, som har tilbrakt mesteparten av vinterferien så langt på scenen i Brevik kulturhus.

12. mars har Brevik barne- og ungdomsteater premiere på forestillingen «Rockeulven og de syv geitekillingene». Helt siden skolestart i fjor høst har de 27 medlemmene av teateret pugget på manuset som bygger på musikalen og eventyret om ulven og de 7 geitekillingene. Historien er kanskje best kjent som musikalen «Med Grimm og Gru», som til stadighet vises på NRK.

Ny musikal

– Det er 12 år siden forestillingen sist ble satt opp i Grenland. Vi syntes historien passet oss, og siden vi så hvor flinke alle var til å synge på fjorårets «Maurits og den store barnålkrigen», ville vi gjerne gjøre en musikal i år igjen, forteller instruktør Vibeke-Emilie Gundersen, mens hun holder oppsyn over «scenearbeiderne» og hovedrolleinnehaverne sine.

Solveig Joy innehar rollen som rockeulven, hvis mål her i livet er å sette til livs de syv geitekillingene til geitemor, som spilles av Liv Katrine Borge. Sistnevnte har kun hatt rollen i to uker, siden hun som egentlig skulle ha den ble syk.

– Manuset sitter bare sånn halvveis ennå, men jeg skal pugge på, så det sitter til premieren, lover hun.

Men det er ikke bare manus som skal pugges. Stykket er tross alt en musikal, og det innebærer også sang og dans.

– Det er faktisk masse sang, og ikke minst dans. Jeg har til og med øvd med egen koreograf. Det er litt vanskelig, men det går greit. Likevel er det et par ganske lyse sanger jeg gruer meg til, sier Solveig Joy.

Har forhåpninger

Det er andre gang Gundersen er instruktør. I fjor så 300 tilskuere fordelt over to forestillinger teaterets oppsetning. Gundersen håper det samme skjer i år.

– Det er klart det, og vi har allerede solgt flere billetter. Årets forestilling er mer kjent enn fjorårets. Dessuten har vi tre forestillinger i år, så vi har forhåpninger om godt besøk, sier hun. Men først må kulissene på plass. Jentene begynte på mandag, og målet er at alt står ferdig til fredag.