Gå til sidens hovedinnhold

Sommerkurs med Garden

Artikkelen er over 12 år gammel

I august holder Kongens Garde sommerkurs for mulige fremtidige rekrutter til gardemusikken. Over 200 korpsmusikanter fra hele landet har søkt. Thomas Fragell og Ane Bøch Myrann i Norcem Pike- og Guttekorps er blant de heldige utvalgte.

Det er første gang Hans Majestets Kongens Garde (HMKG) inviterer til noe lignende. I søknadsskrivet skriver Garden at dette er «anledningen for dyktige musikere i alderen 16 - 20 år til å møtes til en ukes kurs som skal holde et høyt musikalsk nivå».

For Norcem Pike- og Guttekorps er det stort å få med to av musikantene på kurset.

– Det er klart det er en ære å få med to stykker. Særlig med tanke på at så mange fra hele landet har søkt om å bli med, sier Roger Fragell i Norcem Pike- og Guttekorps.

At en deltager i tillegg er sønnen, gjør det hele ekstra spesielt.

– He, he. Ja, det er klart. Man blir jo ganske stolt som far også, sier Fragell.

Nye erfaringer

Thomas Fragell og Ane Bøch Myrann er begge 16 år og spiller hvert sitt blåseinstrument. Hos Garden skal de blant annet lære å traktere instrumentene sine mens de marsjerer i takt.

– Det blir morsomt å lære litt drill, for det er ikke det vi har øvd mest på med korpset. Det ender vel med at Ane og jeg må lære drill til resten av korpset, når vi kommer tilbake, ler Thomas.

For korpset kommer til å dra så mye nytte av oppholdet hos kongens menn og kvinner som mulig.

– Det er klart korpset vil vokse på at vi har musikanter som høster slike erfaringer. Vil vil prøve å dra nytte av erfaringene Ane og Thomas gjør seg på Huseby, sier Roger Fragell.

Militært

Men Ane og Thomas får også høste andre erfaringer. Oppholdet blir en forsmak på militærlivet, og dermed fint å ha med seg når verneplikten skal avtjenes om et par års tid.

– Vi må vaske og stille rom på ekte militærvis hver dag og ha tellekanter på klærna i skapet, sier Thomas.

– Men jeg gleder meg kjempemye. Når jeg en gang skal i militæret, har jeg lyst til å søke meg inn i Garden, sier han.

Sommerkurset avsluttes med en oppvisning sammen med Gardemusikken, hvor kursdeltagerne skal vise frem drillkunnskapene de har lært under oppholdet.