Gå til sidens hovedinnhold

Sto på bakkejern med støtteskinner

Artikkelen er over 9 år gammel

Revyfiguren Pilten fra Brevik fikk fredag overrakt spesiallagde bakkejern med støtteskinner av luringene Arnt Gulliksen og Tom Jacobsen.

– Disse bakkejerna er beregnet på folk over 50 år, sier en munter Arnt Gulliksen.

Kollegaene Gulliksen og Tom Jacobsen har hatt det moro på verkstedet på Norcem og pønsket ut hva de skulle finne på for å få jekka ned den noe kjepphøye Pilten alias Per Henrik Rydning, som er regjerende norgesmester i bakkejern.

Fleip og godt humør henger løst i Brevik knyttet til Vinter-OL som braker løs i dag. Og siden bakkejern er en egen OL-øvelse for Brevik, så er ulike spikk mot hverandre en del av aktørenes planlegging av OL.

Norcem er blant de mange breviksbedriftene som stiller opp med sponsorstøtte og fag-lige tjenester for at OL skal kunne arrangeres. Blant annet har de åpnet for at Arnt Gulliksen har fått benytte verkstedet til å sveise 15 nye bakkejern som er gitt i gave til Brevik Olympiske Komité. Bakkejerna lånes ut til de over 100 påmeldte til bakkejernøvelsen i OL søndag.

Per Henrik Rydning kler seg ut i sitt revykostyme som Pilten og tar utfordringen om å teste ut den nye typen bakkejern med støtteskinner.

– Det kan være lurt med støtteskinnene for å vise hvor folk skal plassere beina på bakke-jerna, roper Pilten der han suser ned OL-bakken.

Men heller ikke denne gang klarte Jacobsen og Gulliksen å vippe Pilten av pinnen. Han står støtt på bakkejern, uansett.