Gå til sidens hovedinnhold

Storfornøyde diskodebutanter

Artikkelen er over 14 år gammel

Jentegjengen fra 3. klasse var for første gang på diskotek i Brevik i helga. Det var en veldig trivelig opplevelse.

– Vi skal danse hele kvelden. Dette har vi gledet oss til veldig lenge, jublet jentene.

– Skal dere danse med guttene i klassen?

– Er du helt sprø, eller? Vi går bare i 3. klasse altså. Det er alt for tidlig å danse med guttene, slo Emilie Korneliussen fast.

De andre klassevenninnene var helt enig i det.

Øvde på skolen

Som førstereis diskoløver er det naturlig å øve litt på dansingen i forkant. Jentene fra 3. klasse er ikke noe unntak i så måte.

– Vi har ikke øvd noe serlig hjemme, men vi har øvd på skolen. Vi skal bare kjøpe oss noe i kiosken, så skal vi inn å danse. Det blir skikkelig gøy, sa Therese Størksen Teigen bestemt.

Diskorytmene lå tungt i hele kulturhuset fredag kveld.

Nesten 100

Jentene var langt fra de eneste som hadde bestemt seg for å ha det moro på Norcem pike- og guttekorps diskotek denne kvelden. Bare en halv time etter at dørene åpnet klokken 18.30, var over 80 unge danseløver på plass.

– Dette er bare helt rått. Vi hadde håpet det skulle komme mange, og det gjør det søren meg også. Vi får håpe det kommer over 100, sa Thomas Fragell fra ungdomsstyret.

Han satt i døra og tok inngangspenger. Han hadde med andre ord full kontroll på hvor mange som var innenfor. Til slutt stoppet tellingen på 95 ungdommer. Det er tydelig at de unge ønsker seg et slikt diskotek i Brevik.

Dette var det første av det arrangørene håper skal bli tre diskoteker i Brevik kulturhus i år. Ungdomsstyret fikk mye skryt for arrangementet fredag, og de kan trygt gå på med krum hals mot neste arrangement.