Gå til sidens hovedinnhold

404 - File Not Found

[]

– Takk for et ærefullt oppdrag

Artikkelen er over 9 år gammel

– Det var et ærefullt og artig oppdrag å få lov til å tenne OL-ilden under Vinter-OL i Brevik, sier skikongen Oddvar Brå (60). Han tilbrakte hele helga i Brevik sammen med sin kone og kastet glans over arrangementet.

Det var et folkehav som møtte de 18 hedersgjestene da åpningsseremonien til Vinter-OL i Brevik startet forrige lørdag. Oddvar Brå sier han ble overrasket og kjempeimponert over at Brevik Olympiske Komité klarte å samle så mye folk.

– Det er godt gjort at Brevik og omegn får til et slikt opplegg. I dag har vi mennesker det så travelt at vi sjelden tar oss tid til å delta og bare oppleve et lokalt idrettsarrangement, sier den gamle skikongen.

Brå sier han ble rørt over å høre jubelen fra publikum da han tente OL-ilden.

– Dette er første gang jeg er i Brevik. Det har vært fantastisk å møte en slik «gal» gjeng. Jeg er imponert over at BOK har nedlagt et mangeårig hardt arbeid i planleggingen, og at de gir alle sine opptjente midler til gode formål, sier Brå.

Han ruslet rundt på OL-stadion på Furulund hele helga. Han lot seg avfotografere sammen med mennesker som spurte, og han skrev autografer så blekket sprutet.

Sitt 10. OL

Oddvar Brå tok i sin tid to OL-sølv og to VM-bronser fra ski-stafetter. Hans beste individuelle plassering i et OL er en 4. plass på 15 km i Calgary i 1988. Oddvar Brå har til sammen 16 individuelle NM-titler i langrenn, og det er bakgrunnen for at han kalles skikongen.

– Jeg var god, men jeg var aldri god nok til å ta OL-gull. Motstanderne mine var bedre. Jeg kjempet mot de sterke løperne fra tidligere Øst-Europa, og der betydde idretten mye mer enn for oss nordmenn, sier Oddvar Brå.

Han har deltatt i 9 OL; 5 av dem som deltaker og i 4 som leder eller turist.

– Vinter-OL i Brevik er mitt 10. OL, sier en smilende Oddvar Brå som for moro skyld brakk staven på OL-festen i Brevik lørdagskvelden, til selskapets store fornøyelse.

Brå sier han har satt pris på å få være med på vinterarrangementet i Brevik, som faktisk gav ham en fantastisk OL-følelse. Han har også hatt stor glede av å være sammen med de andre toppidrettsutøverne som også var hedersgjester.

– Jeg kommer gjerne tilbake til Brevik ved en annen anledning, sier skikongen.