Gå til sidens hovedinnhold

Tittei får ikke sove om natta

Artikkelen er over 9 år gammel

– Jeg sover jo ikke om natta. Jeg våkner ved 3-tida hver natt, for da går det trill rundt i huet, sier OL-presidenten i Brevik Olympiske Komité, John Fredrik Tittei Fosse. I dag er det 30 dager til Vinter-OL i Brevik arrangeres 11. og 12. februar.

Så klokka tre om natta drar like godt Tittei på jobb, så gjør han i alle fall noe annet fornuftig enn bare å sitte og tenke på alle detaljene som skal klaffe på det storstilte OL-arrangementet som han en gang var gal nok til å dra i gang. Nå er det ingen vei tilbake.

– Du kan ikke bare ha ei blokk med gule lapper på nattbordet, da?

– Nei, da hadde soverommet vært fullt av gule huskelapper. Det hadde ikke gått bra.

Mandag kom det snø i Brevik, og medlemmene i Brevik Olympiske Komité var umiddelbart på plass på Furulund på ettermiddagen for å brøyte skøytebanen og sjekke vinterforholdene på OL-arenaen på Furulund Idrettspark.

Flere vitner

John Fredrik Tittei Fosse føler ansvaret tynger, selv om han har med seg en hel hær av gode hjelpere. Nå er det viktig at hver og en tar ansvar og blir med på å få alle de avgjørende arbeidsoppgavene utført. I går kveld hadde BOK planleggingsmøte.

– Vi er takknemlige for at transportnæringa vil hente snø rundt omkring i Telemark dersom det ikke kommer nok snø i Brevik. I tillegg skal vi leie en del snøkanoner fra Sandefjord.

Skøytebanen er ikke ferdig sprøytet. Til det har det vært for mildt. Men grunnlaget er lagt. Skøytebane skal det bli, lover BOK-medlemmene.

Sist fredag var Tittei i Oslo der han var innkalt til et møte med Gerhard Heiberg for å avgi rapport om planleggingen. The International Olympic Committee (IOC) har tross alt undertegnet en samarbeidsavtale med Vinter-OL i Brevik.

Har Coca Cola sansen?

– Gerhard Heiberg synes at vi gjør en god jobb, og han gleder seg til OL i Brevik. Jeg fikk litt kjeft for at vi hadde lagt ut logoene til våre lokale OL-sponsorer på nettsidene våre. Det var visst de offisielle OL-sponsorene som hadde reagert på det. Så våre lokale firmalogoer fjernet vi fra nettet, forteller Tittei Fosse som har forståelse for at Coca Cola kanskje ikke har helt sansen for Vinter-OL i Brevik.

– Vi lover at Vinter-OL i Brevik skal bli en stor folkefest for hele familien i hele Grenland.