Gå til sidens hovedinnhold

404 - File Not Found

[]

Tittei tok til tårene

Artikkelen er over 9 år gammel

OL-president John Fredrik Tittei Fosse i Brevik Olympiske Komité tok til tårene da OL-ilden var tent av skilegenden Oddvar Brå lørdag formiddag.

. Det ble for sterkt for ildsjelen fra Brevik å se at 17 års planlegging og engasjement førte til en storslagen OL-åpning i Brevik denne strålende vakre vinterdagen. Tittei måtte trekke seg litt tilbake og komme til hektene igjen, før han igjen vrimlet smilende rundt blant tusenvis av deltakere, hedersgjester og publikummere.

Brevik Olympiske Komité opererer med et deltakertall på 12.500 mennesker på OL-stadion på Furulund denne dagen. Tallet 20.000 ble nevnt fra speakertjenesten, men det var nok å ta noe hardt i.

Uansett publikumstall, så var det et folkehav både da paraden gikk fra Fisketorget og opp til OL-stadion, og på selve arenaen. Sola strålte fra en skyfri himmel, og alle storkoste seg med åpningsseremonien.

Æresmedlem

Ordfører Øystein Beyer ønsket alle velkommen til Brevik, vinterhovedstaden i Porsgrunn kommune. Publikum jublet og lo over betegnelsen. Ordføreren utnevnte Gerhard Heiberg til æresmedlem av Brevik by, for sin innsats som Brevik Olympiske Komités høye beskytter. En rørt Gerhard Heiberg takket for æresbenevnelsen og uttrykte stolthet over å få lov å gi litt tilbake til Brevik, byen der han var administrerende direktør for Dalen Portland Sementfabrikk (Norcem/Aker) på 70- og 80-tallet.

Hjallis

Mange av våre store vinteridrettsstjerner tilbringer helgen i Brevik, som æresgjester under Vinter-OL. Skøytelegenden Hjalmar Hjallis Andersen (88 år, snart 89) var det naturlige midtpunkt der de tok imot folkets hyllest på scenen. Det var blant andre Fred Anton Maier, Ingar Bollerud, Lasse Efskin, Svein Erik Stiansen og Nils Årnes, for å nevne noen.

Brevik får til det de vil. Vinter-OL fortsetter søndag blant annet med akebrettkjøring og bakkejern. Over 200 personer har meldt seg på til å stå på bakkejern. Det kommer garantert til å bli en ellevill seanse.