Hver vår må kommunens folk fram med malerkosten for å dekke over tagging og grafitti på venterommet ved ferjekaia. På toalettene har det tidligere vært nok å vaske bort tusjmerkene, men nå må det males også her.

Avdelingsingeniør Bjørn Sverre Nyrud tror det er ungdommer fra Brevik og Sandøya, som står bak hærverket.

- De synes vel det blir lenge å vente på ferjene og velger å fordrive tiden på en slik måte, sier han.

Hvert år får kommunen inn rapporter om graffiti i ventehallen og på toalettene, og drar ut for å reparere skadene.

På grunn av at dette arbeidet må gjøres innimellom presserende uteoppdrag, har man så langt kun fått tid til å legge et strøk med maling i ventehallen. Nyrud lover imidlertid at de vil komme tilbake før turistsesongen starter for alvor i juli.

- I løpet av de nærmeste dagene vil vi legge et strøk maling til i hallen og fjerne griseriet på toalettene. Der må vi nok bruke kvistlakk for å få vekk sprittusjen først.

Kommunen bruker 150 kroner per kvadratmeter som skal rengjøres. Ifølge Nyrud har man vurdert flere tiltak for å få slutt på denne unødvendige utgiften.

I verste fall kan ventehallen bli stengt samtidig med turistinformasjonen klokka 16. Det vil bety at ferjepassasjerene må vente på kaia istedenfor innendørs.

En annen mulig løsning er montering av videokamera, men det vil koste penger og Nyrud frykter at dette fort kan bli ødelagt av de samme vandalene. Han tror også et avgiftsapparat for doene også kan bli ødelagt for pengenes skyld.

- Det er synd at noen få skal ødelegge for så mange. I første omgang håper vi at de rene veggene skal stimulere folk til å slutte å tagge på dem, sier han.

Næringskonsulent Sigrid Leerstang synes det er ille at de offentlige toalettene blir tilgriset. Hun frykter at det vil prege turistenes inntrykk av Brevik.

- Vi vil se på andre løsninger sammen med reiselivsselskapet Grenland Grenland, for å hindre at dette gjentar seg. Det er synd hvis det hindrer turister fra å komme tilbake til byen, sier hun.