Gå til sidens hovedinnhold

Tok utfordringen på strak arm

Artikkelen er over 12 år gammel

Norcem-musikantene imponerte under Brevik Musikkorps årlige maikonsert. Nå er de offensive før NM i juni.

De unge musikantene fikk en drøy utfordring av dirigent Kjell Arvid Polsrød. Kun med en gjennomspilling skulle de fremføre tredje sats av første suiten i ess til Gustav Holst.

– Korpset er blitt så bra, at det er ufarlig å gå rett på konsert på den måten, sa dirigenten. I tillegg spilte de gjennom King of the Road, Soul Bossanova og March of the Cadettes med bravur.

– Etter at vi sa ja til dette, fant vi ut at vi ikke hadde særlig mange øvelser, smilte Polsrød.

– Hva er målet foran NM i Sandefjord 20. juni?

– Vi håper på bedre enn i fjor. Da ble vi nummer 10 i 3. divisjon. Målet er å bli blant de fem, men det kan bli beintøft. Det er veldig høyt nivå, selv i tredje, sier Polsrød.

Men Norcem er i form. De ble nummer tre i regionmesterskapet, og kan skilte med en 5. plass under Jarlsbergfestivalen.

– Vi har hatt en bra sesong, slår Polsrød fast.

Norcem Pike- og Guttekorps var først ut av til sammen fire korps under tirsdagens kulturhuskonsert i Brevik. Planen var å avholde parade til Rådhusparken og spille utendørs, men været satte en brutal stopper for den ideen.

Brevik Musikkorps har arrangert konserten i flere år. Sjelden har hele fire korps spilt opp til konsert. Det betød en spilletid på nærmere to timer.

– Selv hadde vi litt gørr i maskineriet. Men alle de andre spilte veldig bra, og vi er fornøyde med stemninga, sier korpsmedlem Irene Bordier Haukedal.