Gå til sidens hovedinnhold

Transportdugnad for OL-snøen er i gang

Artikkelen er over 9 år gammel

I ettermiddag startet flere transportselskaper i Grenland en lastebildugnad for å bringe OL-snø til Brevik.

Selv om det riktignok har lagt seg ca. 15 centimeter snø i Brevik de siste 14 dagene, så er det på langt nær nok til å lage OL-standard i løypene på Furulund og opp i Bullåsen og Breviksåsen.

Porsgrunn kommune og Grenland Havn har lagret snø fra snøbrøytinga etter de siste snøfallene ved Isola på Eidanger og havneområdet i Voldsfjorden. I ettermiddag samlet initiativtaker Vidar Tellefsen sju lastebiler fra de ulike, frivillige transportselskapene for å begynne å frakte snø til Brevik.

Den tilkjørte snøen blir de neste dagene lagt i en stor haug på Furulund. Løypene kan ikke gjøres ferdig ennå, av frykt for at det fortsatt kan komme mildvær og regn før Vinter-OL-start lørdag 11. februar.

Snøen kjøres gratis av transportfirmaene. Dette gjør de for å gi sitt bidrag til det enorme dugnadsarbeidet som Vinter-OL i Brevik er.

– Vi skal holde på et par-tre døgn etter arbeidstid, inntil vi er sikre på at det blir nok snø til OL i Brevik. Dette er bare moro å være med på, sa Vidar Tellefsen i ettermiddag mens han ledet an i lastebilkonvoien over Furulund Idrettsplass. Ungene som lekte i snøen og på isen leet ikke på et øyelokk av den uvanlige lastebilaktiviteten på idrettsplassen. For ungene i Brevik er vant til at det skjer uvanlige ting i hjembyen.