Gå til sidens hovedinnhold

Ung, ny og full av ambisjoner

Artikkelen er over 14 år gammel

Snart 28 år gamle Kjell Ivar Polsrød er gutten som skal heve nivået i Norcem pike og guttekorps ytterligere. En jobb han gleder seg stort til å ta fatt på. – Jeg ser et stort potensial, sier den blide Heistad- gutten.

På oppstartsseminaret på Stokkøya ble han kastet inn i Norcem pike og guttekorps for aller først gang.

– Det var jo veldig nytt akkurat da, men det gikk veldig fint. Jeg synes det er fryktelig moro å jobbe med barn. Det gir meg så mye tilbake, sier Polsrød, som hadde sin tredje øvelse med korpset på torsdag.

Musikalsk fra barns ben av

Kjell Ivar Polsrød slet ut sine første korpssko i Eidanger guttekorps. I dag spiller han og er musikkansvarlig i Vestsidens musikkorps. Et korps som har hevdet seg høyt i norgessammenheng, og som utvilsomt er et av distriktet elitekorps. Dirigent i korpset, Arild Andersen, har gitt god lærdom i gamet.

– Han er en veldig dyktig dirigent, og har også latt meg få prøve meg litt. Jeg prøver å trekke med meg mye av måten han dirigerer på, sier Polsrød. Tross den forholdsvis unge alderen har han allerede tre års erfaring med dirigentrollen fra Borge skolekorps.

Noe å jobbe mot

Polsrøds filosofi er klar.

– Det er viktig at de får noe å bryne seg på, og at de har noen mål å jobbe mot. Jeg tror det er veldig viktig for at de skal holde interessen ved like. Et ledd i dette er å gi musikantene mer enn bare tradisjonelle noteark som vi kjenner igjen fra nasjonaldagen.

– Den tradisjonelle korps-musikken har selvsagt sin plass den også, men vi er allerede i gang med å øve inn stykker i sjangrene pop og rock. Mye av det er noe helt annet enn de er vant til, og det virker som de synes det er veldig gøy. Jeg har også lagt inn «Våren» av Grieg siden er Grieg-år i år, forteller han.

Om de vil mestre det, tviler han på ingen måte på.

– Jeg er faktisk veldig overrasket over nivået. Det er veldig mange dyktige musikanter i korpset.