Gå til sidens hovedinnhold

Verdenskjent tubaist til Brevik

Artikkelen er over 14 år gammel

Tirsdag 24. april kommer den verdenskjente tubaisten Øystein Baadsvik til Brevik.

– Her får vi besøk av et virkelig verdensnavn. Baadsvik er kanskje verdens mest anerkjente på sitt instrument, han er i alle fall en av verdens beste tubaister. Konsertene hans er bare en opplevelse å overvære, og jeg gleder meg som en unge til tirsdag 24. april. Da spiller han i Brevik kulturhus, sier en oppglødd Stein Nilsen.

Konserten er forventet å vare i noe over en time. I tillegg til at Baadsvik skal spille mange stykker solo, kommer han til å spille sammen med begge korpsene fra Brevik. Både Norcem pike og guttekorps og Brevik musikkorps får gleden av å spille med ham.

Baadsvik er en meget travel mann. Bare i sommer og høst har han et program som det nesten kan virke umulig å rekke. Han skal ha tre forskjellige konsertturneer i USA. Han skal spille konserter i Finland, Sverige, Russland, Sveits og Norge. I desember skal han holde konsert i selveste Carnegie Hall i New York. Før den tid skal han også rekke en tur til Singapore og Norrkøping, der han skal spille inn CD sammen med to symfoniorkester. Men først, om snaue 14 dager, skal han altså spille i Brevik. Baadsvik fikk sin første internasjonale pris så tidlig som i 1991, da han mottok Comcours internasjonale pris i Geneve.