Gå til sidens hovedinnhold

404 - File Not Found

[]

– Vi skal ordne snø og is til OL

Artikkelen er over 9 år gammel

Påmeldingen til Vinter-OL i Brevik 11. og 12. februar går noe tregt. Folk har ikke helt troen på at det kan bli snø og is i Brevik innen det storstilte arrangementet skal gå av stabelen.

– Vi mener vi har alt under kontroll, og at Vinter-OL skal bli gjennomført med stil uansett værforhold, sier Tore Fosse i BOK.

Sammen med tre andre medlemmer av Brevik Olympiske Komité gjorde han dugnad på Furulund stadion onsdag, midt i romjula.

Tore Fosse, Willy Sjøstrøm, Tom Gundersrud og Ole M. Bolstad hang blant annet opp flere OL-bannere rundt Furulund stadion.

– Innen slutten av januar har vi klart å sprøyte og laget skøytebane. Vi trenger bare 2 minusgrader et par dager, så har vi fikset den jobben, sier Tom Gundersrud skråsikkert.

Bare de to kuldegradene kan komme, så er innspurten i gang, mener gutta.

OL-komiteen er heller ikke så veldig bekymret for snømangelen som i disse dager framstår som vårlig grønn.

– Vi har leid inn en snøkanon fra Drammen, så den oppgaven har vi også planlagt, sier Willy Sjøstrøm.

Vannkanon

Opplegget er som følger: BOK har lånt en stor vanntank av Porsgrunn kommune, som skal stå på en stor tilhenger som kobles til traktoren.

Mannskapene ved brannstasjonen i Brevik skal komme og bidra med en stor vannkanon som skyter ut 1000 liter i minuttet. Vannkanonen skal stå på taket til brannbilen. Det er ordnet med dobbelthydrant, slik at påfyll av vann skal gå raskere.

– Skiløypa skal være på 1,2 kilometer, så det skal gå bra. Vi trenger fire dager og bare noen få kuldegrader, så skal OL-arenaen med skiløype også være i orden, sier Tore Fosse.

Budskapet fra Brevik Olympiske Komité er helt klart:

– Ikke tvil på oss. Vi skal arrangere et Vinter-OL i Brevik som det kommer til å gå historisk gjetord om.