Gå til sidens hovedinnhold

– Vi vil lære av OL i Brevik

Artikkelen er over 9 år gammel

– Vi er i Brevik for å hjelpe til med å kaste glans over Vinter-OL. Vi håper vi har vært med på å trekke ekstra folk hit, for det trenger idretten og skøytesporten kanskje i særdeleshet, sier Fred Anton Maier.

Sammen med Sten Stensen storkoste han seg i sola på OL-arenaen i helga.

Fred Anton Maier og Sten Stensen er klare på at de har fått ideer fra Brevik Olympiske Komité som de vil ta med seg til VM i allround på skøyter, som skal arrangeres i Vikingskipet på Hamar i 2013.

– Etter å ha vært her i Brevik og sett hva de har fått til den gjengen som har gått i bresjen for dette OL, så må vi invitere dem til å dele noen erfaringer med oss, sier Sten Stensen.

Skøyteveteranene har stiftet et prosjekt som kalles «Morgendagens skøytestjerner». De tidligere aktive toppskøyteløperne ønsker å være døråpnere for å lete etter unge skøytetalenter i Norge.

Skøytesporten ut til folk

– Vi må få skøytesporten ut til folk igjen. Skøytesporten er altfor lite synlig i forhold til de andre store idrettene som for eksempel ski, sier Sten Stensen.

Maier og Stensen ergrer seg over at det er for få gode, norske skøyteløpere i dag. Det er nederlenderne som dominerer. I samarbeid med skøyteforbundet ønsker derfor prosjektet «Morgendagens skøytestjerner» å bygge opp noen nye talenter. De deler blant annet ut stipender til lovende unge utøvere, akkurat slik Brevik Olympiske Komité gjør.

På spørsmålet om hvorfor de bruker av sin tid for å komme til OL i Brevik, så handler det om entusiasmen og engasjementet som har kommet fra Brevik.

– Jeg var her under Prøve-OL i Brevik i 1997, og siden har jeg holdt kontakten med Tittei og BOK, forteller Fred Anton Maier.

Det var han som bad Sten Stensen om å være positiv når Tittei ville ha kontakt med ham i august 2011 for å invitere ham til Vinter-OL i Brevik.

Sten Stensen forteller at da Tittei ringte ham, så fikk de umiddelbart god kontakt.

– Etter at vi hadde snakket sammen på telefonen noen sekunder, så var det som om jeg hadde kjent ham lenge, sier Stensen.

Stensen og Maier sier de setter stor pris på at det ligger et alvor bak denne galskapen i Brevik. Verdien av å støtte arbeidet for barn og unge er av stor verdi, mener de to OL-mesterne og verdensmesterne på skøyter.