Buss blokkerer hele butikken

LIVSVERK: Jensen prøver å si ifra før det er for seint.

LIVSVERK: Jensen prøver å si ifra før det er for seint. Foto:

Av

Bjørn Yngvar Jensen risikerer at verdifull bakgård med mulige parkeringsplasser blir blokkert for godt av bypakkeplaner for Franklintorget. Hva som skal skje med dette torget har vært diskutert i årevis, men politikerne har vedtatt et prosjekt som innebærer at 50 p-plasser ofres, blant dem parkeringen foran Jans Klær.

DEL

PD mener De har også vedtatt å lage ny bussholdeplass foran denne forretningen. Enhver innehaver ville selvsagt ha protestert mot at en høy frekvens av busser stenger for butikk og utstillingslokaler i store deler av åpningstida, og det har Jans Klær også gjort, forgjeves. Torgprosjektet kan føre til at atkomsten til bakgården blir permanent stengt, av busshensyn.

I PD onsdag tar gårdeieren opp saken. Bjørn Yngvar Jensen har leid ut til Jans Klær i 25 år. Hans far etablerte «Bjørn Jensen herre og gutteklær» i Storgata 83 i 1939. Jensen var ordfører i fire år etter krigen, og drev forretningen til han døde i 1971. Sønnen Bjørn Yngvar tok over, drev videre til 1995 og har siden leid ut til først Jan Kristensen og deretter til hans sønn Jarle. Det er to familiers livsverk som nå trues av kommunens og bypakkas torgprosjekt.

Det kan ikke være sånn at byråkrater i fylkeskommunen og kommunen buser fram overfor næringsbedrifter og verdier som er skapt gjennom flere generasjoner. Bjørn Yngvar Jensen er over 80 år og kan bli tvunget til å engasjere advokat for å beskytte sine interesser. De ansvarlige bør gå en ekstra runde, og gjøre opp for seg.Artikkeltags

Kommentarer til denne saken