Som omtalt legger Anna-Karin Hopen ned garnbutikken hun har i lokalene sammen med Boksafari. Men det betyr ikke at lekebutikken, bokhandelen og kafeen blir borte.

– Vi klamrer oss fast og jobber knallhardt videre for å sikre drifta i Boksafari. Det er ingen tvil om at det er tøffe tak om dagen her ute i Langesund, men vi nekter å gi opp. Vi er her, og vi skal være her framover, sier Christina.

Onsdag var hun i full vigør med å ekspedere kunder og ordne med varer ut og inn i hyllene. Men hun var veldig godt kledd.

– Vi prøver jo å være fornuftige med tanke på de enorme strømregningene vi får for tida. Men vi er nødt til å kjøre to varmepumper her for å holde den lave temperaturen vi har her nå. Så strømregninga blir fort 17.000 i måneden nå også. Det går ikke i lengda, slår hun fast.

Gjør endringer

Når hun nå mister sin «romkamerat» Anna-Karin Hopen med garnbutikken, får hun et lokale ledig inne i butikken.

– Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre med de ledige lokalene riktig ennå, men jeg kommer til å gjøre endringer. Forhåpentligvis vil det åpne for nye og spennende muligheter her, men det er som sagt litt tidlig å si noe konkret om, sier Norderud Hansen.

Lokalene med garnbutikken ligger helt bakerst i lokalene, med en liten trapp opp. Det er god plass til å innrede en nisjebutikk og liknende der.

Veldig lite folk

Driveren av Boksafari er i utgangspunktet en meget optimistisk forretningsdriver. Og hun er tindrende klar på at hun ikke kommer til å gi opp drifta før det er definitivt umulig å få noe ut av den. Men hun innrømmer at det er veldig vanskelig nå.

– Velkommen til byen som er kjemisk fri for handlende mennesker. Det er ingen overraskelse at det er ganske rolig her i byen om vinteren. Men maken til lite mennesker som er ute her i Langesund har vi aldri sett. Nå er det rett og slett veldig lite folk her, slår hun fast.

Må fylle opp

Hun understreker viktigheten av å ha nok butikker med spennende ting å tilby i byen. Det er i dag en del ledige lokaler i Langesund, og Christina ønsker seg veldig at det kommer noen og starter butikker i dem.

– Vi merker jo at det har flytta en god del nye mennesker til Smietangen og Langesund det siste året. Det er veldig bra. Men vi trenger fortsatt at andre også finner veien hit til Langesund. Og med et bredere og bedre tilbud totalt sett, vil alle som driver her få et løft. Vi får håpe og tro at det skjer, sier hun optimistisk.