Svært mange har tatt til orde for at også breddefotballen må komme i gang igjen etter nedstengningen av Norge, men regjeringen har strittet imot.

Vi skjønner at ikke alt kunne åpnes samtidig, men vi er, som vi har skrevet tidligere, uenig i prioriteringen og rekkefølgen i åpningen av Norge. Etter vår mening er det først og fremst penga som rår. Når tatoveringssjapper og nattklubber får holde åpent, mens 20-åringer ikke får spille vanlig fotball på trening og kamper, er det noe som ikke stemmer.

Gjenåpningen av idretten har så langt vært problemfri. Sett opp mot den samfunnsmessig positive gevinsten dette har gitt, har antall nye smittetilfeller vært nærmest ubetydelig.

Sier regjeringen fortsatt nei til breddefotballen på mandag, vil dette få enorme konsekvenser for rekrutteringen og drifta av denne delen av norsk idrett. Vi snakker om en aktivitet som betyr svært mye for helsa til Kari- og Ola Normann.

Vi tror derfor at regjeringen vil åpne for Pors, Urædd og alle de andre klubbene, og at seriespillet vil starte opp 1. september. Da blir det mulig å avvikle en halv serie, og dermed redde stumpene av årets sesong.