Den rutinerte Ap-politikeren mente at lokalavisa drev valgkamp for Bamble Frp fordi vi hadde et intervju med tidligere ordfører Jon Pieter Flølo. Sistnevnte fortalte naturligvis at han gjerne ville gjøre comeback på ordførerkontoret i Rådhuset i Langesund. Dagen før hadde Kjeldal fått det samme tilbudet fra PDs journalist i Bamble, men han takket nei fordi han hadde tatt seg en fridag – dagen før valget.

Vi syns det er overraskende, og litt skuffende, at en så rutinert politiker og ordfører så til de grader mister hodet. Greit nok at han sikkert var litt stressa og spent, men å klage ei avis til PFU fordi vi skrev en sak om en politisk motstander, er ikke til å forstå.

La oss klargjøre en ting; PD og alle andre norske aviser, har selvsagt en soleklar rett til å velge sine intervjuobjekter selv. Sånn er det heldigvis i et demokrati.

Kjeldal kunne ment som en ytring at vi har hatt en skjev politisk dekning av valgkampen, men å sende Flølo-saken til PFU var rett og slett en kortslutning. Vi tror faktisk at Bamble Ap skal være glad for at Kjeldals «bad day» ikke kom tidligere i valgkampen. Det kunne fått fatale følger for Ap.

Nå tyder absolutt alt på at han fortsetter som ordfører. Vår oppfordring er derfor; Trekk den meningsløse klagen og se framover!

PS. Siste. Hallgeir Kjeldal ga onsdag formiddag PFU beskjed om at han har trukket klagen mot PD etter en samtale med avisa.