Meny på Flåtten bekymra

REMA-FRYKT: Supermarkedet mener kommune og politikere må følge sine egne regler.

REMA-FRYKT: Supermarkedet mener kommune og politikere må følge sine egne regler.

Artikkelen er over 2 år gammel

Meny Flåtten frykter i en ny uttalelse mulig ødeleggende dagligvarekrig i området.

DEL

Det er mulig etablering av en Rema 1000-butikk på Bryns-tomta Meny Flåtten advarer mot. Rema-etableringen har kommet opp samtidig med at Meny Flåtten gjør store investeringer.

– Den planlagte dagligvarebutikken vil ligge 900 meter fra Kiwi på Stridsklev senter og 900 meter fra Meny på Flåtten. Den planlagte butikken vil således henvende seg til de samme kundene, skriver daglig leder Kristian Kalvenes ved Flåtten Supermarked AS (Meny Flåtten) i uttalelsen til arkitektfirma og kommunen.

– I vår opparbeidelse av Flåtten Supermarked har vi tatt store investeringer for å bygge opp og sikre eksisterende arbeidsplasser, samt nye. Vi har lagt til grunn eksisterende reguleringsplaner og bestemmelser som politikerne har vedtatt. Det er ganske innlysende at en ny dagligvarebutikk i det aktuelle området vil ta omsetning både fra Meny på Flåtten og Kiwi på Stridsklev.

Kalvenes ber derfor at punkt 27 i kommuneplanens arealdel legges til grunn:

«I områder for bebyggelse og anlegg kan det plasseres dagligvareforretning på inntil 1500 m2 bra (inkl. lager). Det skal dokumenters at etableringen ikke vil ha et kundegrunnlag som overlapper

vesentlig med tilsvarende forretning i nærmeste senterområder osv, skriver Kalvenes»

Han forventer at analysen blir gjennomført på en profesjonell måte, og ikke bare blir en rapport som gir svar bestemt på forhånd. Konsekvensene av enda en butikk i området kan føre til endring av butikkonsept, og antall ansatte. – Vi trenger også supermarkeder med stort vareutvalg, mener Meny Flåtten.

Artikkeltags