Gå til sidens hovedinnhold

De ba om bråk. Det fikk de

Artikkelen er over 1 år gammel

Mange er skaket opp av eiendomsskatten. Da regninga kom denne uka, oppdaget huseiere at eiendomsskatten har økt dels svimlende. I 2020 krever Porsgrunn kommune inn 20 millioner mer enn i fjor, i alt 176 millioner.

PD mener

Det gikk nesten to måneder fra bystyret før jul vedtok budsjett med påslag i eiendomsskatten, til innbyggerne fikk se økningen svart på hvitt. Da ble det telefonstorm på kommunens sentralbord. Flere sier informasjonen har vært for dårlig. De har helt plutselig oppdaget økning på flere tusen kroner.

Om informasjonen har vært dårlig skal ikke vi har noen mening om her, men det har lenge vært kjent hva som ville komme til å skje. Allerede 26. oktober slo vi opp at eiendomsskatten trolig ville øke dramatisk. Vi brukte politikergata på Bjørntvedt som eksempel og skrev at opposisjonsleder Anne Karin Alseth Hansens bolig ville bli beskattet med over 12.000 kroner, en økning på over 3000 kroner. Høyre ville kutte eiendomsskatten med 30 millioner, men det var Ap-koalisjonens budsjett som ble vedtatt, og nå er vi her.

En god porsjon politisk kynisme ligger bak økningen i eiendomsskatten. Byens bærende parti Ap skrur opp skatten første året etter kommunevalget. Ville de har gjort det samme i et valgår? Neppe. Første året i forrige periode la de ned sykehjemsplasser. Vi forstår at alle fellesgodene må finansieres, men nå har bruken av befolkningen som melkeku gått for langt. Det er tomt i jura.

Kommentarer til denne saken