Et par timer før oppvaskmøte i bystyret om strandpromenaden på Frednes, drev ordføreren forhåndsprosedyre på Facebook. Like før møtet gikk Kåss rundt på Frednes, videointervjua seg selv og publiserte en solskinnshistorie om utbyggingen.

I nye reviderte kriterier for tildeling av helse og omsorgstjenester i kommunen står det at «saksbehandlingen skal sikre at vi ikke kommer i den situasjonen at den som «roper høyest» er den som får».

I en kommune der ledelsen kan ha blitt immune mot reaksjoner fra egne innbyggere, og ordfører driver solopolitikk på sosiale medier for å kontre kritisk opposisjon, kommer nå nye kriterier som skal forhindre at de som «roper høyest» skal få. Hva betyr egentlig det?

Vi husker godt for eksempel moren til to barn med autisme som sto fram her i avisa og i Dagsrevyen. To ganger vant hun fram overfor Porsgrunn kommune, først om tilpasset undervisning for en 5-åring som skulle begynne på skolen, deretter om en «åpenbart urimelig» kommunal vurdering av omsorgslønn. Moren sa «det er spesielt at en kommune som styres av Ap med støtte fra KrF motarbeider en så svak gruppe som barn med autisme».

Vi må anta at kommunetoppene ikke mener at kritisk opposisjon og meninger fra innbyggere er blitt et problem.