Gå til sidens hovedinnhold

De som stenger, må betale

Seint torsdag kveld opplyste ordfører Robin Kåss i en SMS til undertegnede at det var uaktuelt med full nedstenging på fredag. Et halvt døgn senere gikk hele Grenland i lockdown fram til 6. april. Hva skjedde egentlig?

PD mener

Vi skal ikke gjøre oss til dommere i en så alvorlig situasjon vi er i nå. Selv om det er relativt lite smitte i Grenland sammenlignet med andre regioner, var det kanskje riktig å ta en for laget – rett og slett for å være føre var. Eller kanskje drakk de som bestemmer litt vel mye Møllers Tran. Ja, noen hevder at de nærmest «styrtet» hele flaska.

Uansett ble flere tusen arbeidstakere stengt ute fra arbeidsplassen sin, restauranteiere satt igjen med fulle kjølelager med mat, treningssentrene måtte nok en gang stenge og de fleste kultur og idrettsaktiviteter stengte ned med umiddelbar virkning.

Vi mener at regjeringa, som signerte nedstengingen av Grenland fredag ettermiddag, umiddelbart burde informert om hvem som skal betale.

Vi snakker om enorme beløp, og vi snakker om et næringsliv som har lidd mer eller mindre sammenhengende i over ett år. I tillegg dreier det seg om arbeidstakere som mister jobbene sine og dermed lønn de skal bruke til å betale huslån og barnehageplasser.

Vi mener det er opplagt at staten må betale. Bare de siste tre månedene er oljefondet økt med 60 prosent av hva pandemien har kostet AS Norge så langt i krisepakker og økte sosiale utgifter. Her er det bare å bla opp!


Kommentarer til denne saken