(Nettavisen) Torsdag morgen opplyste hans nåværende klubb Standard Liege at de har avlyst en planlagt pressekonferanse med den norske treneren som normalt finner sted to dager før kamp. Standard tar i mot Cercle Brugge på hjemmebane lørdag.

I flere belgiske medier har det blitt rapportert at Deila har vært ønsket og er nær å ta over Club Brugge denne sommeren. Den belgiske avisen HLN rapporterte onsdag at nordmannen i prinsipp er enig med Brugge om å ta over som trener.

Nettavisen får nå opplyst at Deila blir ny trener for Club Brugge og at partene har en enighet om at han blir klubbens nye sjef. Det innebærer at Deila går på dagen hos Standard Liege.

Saken har vært slått stort opp i Belgia de siste ukene og forholdet mellom Standard og Club Brugge skal ikke være spesielt godt. Flere supportere i til Vallonia-klubben i den fransktalende delen av Belgia skal ikke være spesielt fornøyd med at nordmannen forlater klubben til fordel for en rival etter kun en sesong i sjefsstolen.

Ifølge belgiske medier har ikke klubbene vært i formell kontakt om en overgang for den tidligere Strømsgodset, Celtic, Vålerenga og New York City-treneren, men det skal heller ikke være nødvendig da Deila skal ha en utkjøpsklausul i sin kontrakt med Standard.

Avisen DH Sports melder torsdag morgen at Deila slutter i sin nåværende klubb med øyeblikkelig virkning. Han tar med seg assistent Efrain Juarez til sin nye klubb.

Deila skal også ha fått et tilbud om å forlenge kontrakten med Standard som han tok til en 6. plass i grunnserien i Belgia denne sesongen, men nordmannen skal ikke ha fått nok lovnader om midler til å forsterke laget i sommer. Tidligere Vålerenga-spiller Aron Dønnum spiller til daglig i Standard.

Det har han imidlertid fått i Club Brugge i jakten på å ta klubben tilbake til toppen i belgisk fotball. Denne sesongen endte de på en skuffende 4. plass. De har også gjort det svakt i playoff-spillet.

I Brugge-klubben spiller allerede norske Antonio Nusa.