Gå til sidens hovedinnhold

Dessverre ny ørkenvandring

Den lange og sørgelige føljetongen om Kokkersvold-ekteparet som må flytte fra hjemmet sitt for andre gang på grunn av E18-utbygging, har fått enda et kapittel som er nedslående for paret.

PD mener

Rådmannen sier nå nei til å gå videre med erstatningstomta som paret ønsker seg ved båthavna i Langangen. Det skjer etter en fram og tilbake-prosess der fagfolk og politikere har helt forskjellig virkelighetsoppfatning. Politikerne ønsker å hjelpe paret, det er selvfølgelig prisverdig, men fagfolk på plan- og byggesaksavdelingen mener tomta ved båthavna ikke er et gjennomførbart prosjekt. Begrunnelsen er at det er «vesentlig i strid med nasjonale føringer og kommunale planer». Vi tror at fagfolka dessverre har rett.

Gjennom lang tid har vi sett hvordan Fylkesmannen vurderer byggetiltak i strandsonen, og det er derfor tomta ved båthavna er problematisk. Her i avisa har vi skrevet så mye om konflikter i 100-metersbeltet at det i perioder har framstått som Strandsoneposten. Den røde tråden i de vanskelige sakene er utrolig ørkenvandring i byråkratiet. Av og til koples Kommunaldepartementet inn, men framdriften er lik null. Saker går rundt og rundt i ring.

Vi ønsker virkelig at ekteparet får gode erstatningsløsninger. De færreste blir tvunget fra gård og grunn to ganger, og ansvarlige myndigheter har en plikt til å komme på tilbudssida. Vi tror ikke at tomta ved båthavna er en farbar vei, for det kommer til å bli en ny ørkenvandring, og det er paret ikke tjent med.

Kommentarer til denne saken