Dødsvegen er endelig historie

NY E18: Mandag ble nye E18 gjennom Bamble åpnet.

NY E18: Mandag ble nye E18 gjennom Bamble åpnet. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Flere titalls mennesker har blitt drept i ulykker på E18 gjennom Bamble de siste 20–30 årene. I tillegg har mange hundre mennesker blitt skadet, mange svært alvorlig.

DEL

PD mener Nettopp derfor var det en stor dag for trafikksikkerheten da samferdselsminister Jon Georg Dale i går kunne klippe snora og åpne en 16 kilometer lang strekning fra Rugtvedt til Dørdal.

Vidar Tellefsen har i en årrekke stått i front i kampen for ny E18 gjennom kommunen. Han har selv rykket ut til svært mange ulykker og dokumentert fakta ved å sende bilder til avisene. Nå kan han puste lettet ut. Kampen er vunnet, og gamle E18 blir fra nå av en lokalveg stort sett for lokalbefolkningen og hyttefolk.

Selv om Tellefsen driver som entreprenør, og har hatt økonomiske fordeler av etableringer langs nye E18, er det ingen tvil om at han og aksjonsgruppa har gjort en fenomenal jobb som pådrivere for å få fjernet den kanskje verste dødsfella i hele landet.

Samtidig som at over 10.000 biler har dundret gjennom Bamble hvert eneste døgn, har E18 også vært lokalvegen for mange bamblinger. Nå får de vegen for seg selv, og med 80–90 prosent færre biler, vil antall ulykker garantert stupe.

Rapportene forteller at den nye strekningen har blitt utrolig fin. En ting er at trafikken flyter fantastisk bra på en firefelts motorveg, men de 16 kilometerne gjennom Bamble gir også en god naturopplevelse. Så får vi heller leve med at bompengesatsene er skyhøye. Trafikksikkerhet er viktigst!


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken