Hun har jobbet i samme frisørsalong i 32 år, de første 10 som ansatt og de siste 22 som driver.

– Jeg kjøpte salongen av min tidligere arbeidsgiver Åge Roy Næss tilbake i 2001, forteller 53-åringen.

Startet tidlig

Da hun kjøpte salongen, endret hun navn fra Næss Frisør til det som i dag er kjent som Saxeriet på Dahlins hjørne i Brevik. Interessen for yrket fikk hun tidlig. Allerede som 15-åring bestemte Wenche seg for at det var frisør hun ville bli.

– Jeg tror nok ikke det er så mange som finner ut av det i en så tidlig alder. Jeg har vært heldig, sier Aspaas som aldri har tvilt på valget hun tok.

– Jeg liker veldig godt å jobbe med mennesker og det på en positiv måte. Det er hele tiden variasjoner, og man har muligheten til å være kreativ. Det trives jeg godt med, sier hun.

I salongen er det totalt tre ansatte. Kollega Anita Brekke (54) har vært med siden starten, og er godt kjent blant lokale og faste kunder.

– Vi var lærlinger sammen. Men etter at vi ble ferdige, reiste hun inn til Oslo i 10 år før hun kom tilbake. Siden har vi jobbet godt sammen her, forteller Wenche.

For fire år siden ble også Martine Ånnerød (27) med på laget. Hun veksler mellom å jobbe i Saxeriet i Brevik og hos mamma Hilde Ånnerød hos Hildes Salong på Skjelsvik.

– Jeg trives veldig godt med det. Det er gøy med litt forskjellige inntrykk og ulike kunder her og der, sier hun.

Fra hele distriktet

I den lille frisørsalongen i Brevik drar de kunder fra både Langesund, Stathelle, Heistad og Porsgrunn. De har til og med kunder fra Skien som er regelmessig innom.

– I vår bransje går det veldig mye på folkemunne. Det er håndverket og den hyggelige opplevelsen om er viktig for folk. Noen har bodd i Brevik tidligere, men har fortsatt å bruke oss etter at de har flyttet. Det er veldig hyggelig, sier hun.

Gjennom tidene har hun sett hvordan trendene forandrer seg. I disse dager er det mange forskjellige trender som går samtidig.

– Det er mer spredt enn før. Når folk spør meg hva som er populært nå, så vet jeg nesten ikke hva jeg skal svare. Det er så mye forskjellig og folk plukker opp ting fra ulike arenaer, sier Wenche og viser til sosiale medier og de mange plattformene.

– Mange får ideer og inspirasjon fra både Pinterest, Instagram og andre kanaler. Det var en stund mange ville ha grått hår, men det ser vi er på vei ut igjen. Den siste tiden har det vært mye curtain bangs.

Det er heller ingen tvil om at det er stor forskjell på kundenes preferanser.

– Noen vil ikke variere så mye, andre vil variere hver gang. Folk er veldig forskjellige, men det er det som er moro, smiler hun.