Gå til sidens hovedinnhold

Dristig, urbant, innovativt og tøft

Artikkelen er over 2 år gammel

Det nye Comfort-hotellet på Kammerherreløkka har fullt fortjent blitt nominert til årets byggeskikkpris. Byggets arkitektur er dristig, urbant, innovativt og tøft. Det siste er selvsagt en subjektiv påstand, for smak og behag kan som kjent alltid diskuteres.

Sammenlignet med den nye kirken, er hotellet satt inn et område som står i stil til arkitektturen. Mens den moderne porselenskirken er plassert midt inne i en flere hundre år gammel trehusbebyggelse, er hotellet starten på en ny og mer urban bydel i Porsgrunn sentrum. Arkitekturen med de asymmetriske vinduene og varme fargene, gir bygningen et moderne uttrykk som etter vår mening passer godt inn i det som skal bli vårt nye knutepunkt.

Hotellet ville også vært fullstendig malplassert på Kjerkehaugen. På Kammerherreløkka står det nærmest majestetisk uten vesentlig konflikt med andre bygninger i området.

Eierne R8 og Bane Nor skal ha all mulig ros for å prioritere en moderne og dristig arkitektur. Å bygge i åtte etasjer er et krevende prosjekt, men vi mener at utbyggerne har lyktes med å skape et urbant «storbypreg» som er det første man ser når man ankommer Porsgrunn sentrum med bil, buss eller tog.

I tillegg til å skaffe byen sårt tiltrengte hotellsenger og konferansemuligheter, har de også klart å skape et uterom som vil få en sentral plass i framtidas bysentrum. Rett og slett terningkast 6.

Kommentarer til denne saken