PD skrev tirsdag at bruddene omhandler brudd på arbeidstidsbestemmelsene i enhet for helse og omsorg. Saken kommer opp i politisk utvalg denne uka. Det er i denne sammenheng at Rødt-politiker Ole Roger Dyrkorn truer med politianmeldelse. Arbeidsgiver må ta tak i saken og rydde opp for å unngå at kommunen havner i negativ spiral.

En politianmeldelse kan raskt bli lagt i skuffen for henlagte saker, og det skal i alle fall et godt stykke etterforskingsarbeid til for å bevise at Bamble kommune forsettlig bryter loven og kan tiltales og straffes. Dyrkorns utspill er derfor mer understreking av alvor enn invitasjon til politirazzia og dokumentbeslag i helse og omsorgsetaten.

Rådmann og kommunestyre i Bamble må til bunns i alle forhold ved nærmere 2000 brudd på arbeidsmiljøloven, hva dette betyr forholdsmessig, og årsaker. Dyrkorn har grunn til å slå alarm, ikke minst for å komme en mulig eskalering av brudd på arbeidstidsbestemmelsene i forkjøpet.

Bamble kommune står overfor store innsparinger, mye skal kuttes i helse og omsorg og risikoen for at ansatte i nettopp denne virksomheten vil oppleve enda strammere og vanskeligere arbeidshverdag er reell. Antall lovbrudd bør ned, ikke opp.