Gå til sidens hovedinnhold

Eiendomsskatten rammer blindt

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er utvilsomt et stort paradoks at de politiske partiene som roper høyest om solidaritet og mindre forskjell mellom fattige og rike, er de som er mest for den fullstendig usosiale eiendomsskatten.

PD mener

Et viktig prinsipp i det norske sosialdemokratiet har vært at folk skal betale skatt etter evne. De som tjener mest, skal betale mest, eller progressiv inntektsskatt som det heter i finansverden.

Eiendomsskatten rammer, som også bompenger, fullstendig blindt. Fattige boligeiere må betale like høy skatt som mangemillionærer. Enslige boligeiere må betale like mye som par. Dette er egentlig fullstendig vilt og så usolidarisk som det går an å bli.

Den politiske posisjonen i Porsgrunn, med Ap i spissen, må selvsagt ta skylda for at vi har kommet i en situasjon der vi nærmest har gjennomført en lottotrekning for å fastsette hvor mye boligeierne skal betale i eiendomsskatt.

Ordfører Robin Kåss & Co har definitivt undervurdert konsekvensene av den nye verdivurderingen som ligger til grunn for ny sats for eiendomsskatt.

Vi syns oppriktig synd på folk som nå sliter med å betale, og vi skjønner frustrasjonen.

Stormen mot Kåss & Co, blant annet på Facebook, har ikke avtatt i styrke, og flere har tatt til orde for et stort folkeopprør for å få endret innretningen på eiendomsskatten.

Dermed er Kåss satt på sin hittil største politiske utfordring i sine snart fem år som ordfører. Skal han stå i stormen, eller skal han bite i det sure eplet og gjøre dramatiske endringer? I så fall må pengene dekkes inn fra andre poster i budsjettet.


Kommentarer til denne saken