Gå til sidens hovedinnhold

– Eksos fra 70 båter ødelegger idyllen

Artikkelen er over 2 år gammel

Planlagt ny stor båthavn i Vissevåg i Bergsbygda opprører. Hytteeier har sendt kommentarer.

– Kommunen har tidligere vedtatt i kommuneplanens arealdel at det ikke skal anlegges flere båthavner i Eidangerfjorden, da det vurderes til å være stor nok kapasitet med de båthavner som eksisterer i dag. En båthavn i Vissevåga, slik den er tegnet i utbyggers plan, mener vi er for stor og gir mange negative konsekvenser. Badeplassen er i daglig bruk på fine dager av Porsgrunns og hele Grenlands befolkning. Det vil ikke være fristende å bade i en liten, stillestående bukt omgitt av 70 båter med utslipp og eksos, bråk og annen forurensning. Strandens idyll vil ødelegges med støy og forurensning, mener en hytteeier i området.

Fristen for å komme med synspunkter på byggeplanen er 8. februar.

Hytteeieren tar opp trafikksikkerhet, båthavn, biologisk mangfold og byutvikling med stor boligbygging utenfor bybåndet. Hytteeieren mener utbyggingen utgjør konflikt på samtlige punkter.

Utvalg for miljø og byutvikling sendte i november forslag til reguleringsplan for Solbakken-Kjerkebukta ut på høring og offentlig ettersyn. Forslagsstiller er XT-Bygg AS og plankonsulent Svanberg Byggteknikk i samarbeid med Asplan Viak.

Kommentarer til denne saken