SISTE: – Situasjonen er fortsatt uavklart og det har potensial til å bli en større hendelse, sier politiets innsatsleder Ståle Fuglaas til Varden.

– Det måles ikke eksplosive gasser på avveie, men brannen er ikke under kontroll og har potensial til å spre seg ytterligere på industriområdet. Det vi jobber med nå er å evakuere ut 1200 personer som jobber her, sier han til avisa.

Slo alarm

Den første meldinga fra politiet gikk ut klokka 10.20 tirsdag formiddag, om at noen hadde fått i seg røyk etter mindre eksplosjoner og brann i en prosessenhet ved anlegget. Det utviklet seg fort til en mer alvorlig hendelse, og det ble slått alarm.

Ifølge politiet på stedet, fikk to personer brannskader. Begge jobber som brannmenn i beredskapen.

– Noe uklart hendelsesforløp, patruljene jobber med å få oversikt. Brannvesenet er også på stedet og vurderer omfanget og ressursbehovet, opplyste politiet i en oppdatert melding klokka 10.30.

Ved bevissthet

Til TA sier innsatsleder i Sør-Øst politidistrikt, Ståle Fuglaas at brannen har oppstått ved etylenfabrikken på stedet.

Ny oppdatering fra politiet klokka 10.54:

– Brannvesenet har nå kontroll på situasjonen. Hendelsen har skjedd i forbindelse med rengjøring av en tank. Én person er brannskadet, men er ved bevissthet og tas hånd om av helsepersonell. Skal ikke være fare for lekkasjer eller spredning. Sak opprettes.

– Det har vært ytterligere utblåsninger fra tanken. Tanken blir kjølt ned med vann, melder politiet klokka 11.10.

– Ikke gass på avveie

Øystein F. Palmgren hos Ineos Rafnes bekrefter hendelsesforløpet i en mail utstedt til media ved 12.30-tida, og forsikrer om at det ikke er noe gass på avveie.

– Redningsarbeidet pågår. Det er ikke gass på avveie og det er ingen savnede personer. To personer er sendt til sykehus. Det vil bli gitt ytterligere informasjon straks vi får mer oversikt over situasjonen, kommenterer Palmgren.

Ineos Rafnes gjennomfører i disse dager vedlikeholdsarbeid, i forbindelse med en revisjonsstans, skriver Varden.

Rundt 2000 arbeidere skal i løpet av en sjuukersperiode utføre arbeid på området.