Gå til sidens hovedinnhold

Elendig timing for ny friidrettshall

Artikkelen er over 1 år gammel

Den politiske posisjonen i Porsgrunn, med ordfører Robin Kåss (Ap) og utvalgsleder Anders Rambekk i spissen, ønsker å bygge en ny friidrettshall på Kjølnes. Etter de siste ukers politiske storm og nærmest folkeopprør mot den økte eiendomsskatten, er det komplett umulig å finne dårligere timing for et sånt forslag.

PD mener

Folk i Porsgrunn er rett og slett rasende, og mange føler at Kåss & Co har snikinnført den kraftige økningen av eiendomsskatten for å få finansiert en rekke såkalte prestisjeprosjekter.

Ja, forslaget er rett og slett fullstendig umusikalsk.

Selv om Kåss og Rambekk vil ha med hele regionen på et spleiselag, er det ingen tvil om at Porsgrunn kommune må være en vesentlig bidragsyter dersom det skal bygges en friidrettshall til 80–90 millioner kroner på Kjølnes. Og da er det jo innbyggerne, eller boligeierne, som faktisk må betale. Andre muligheter for å øke inntektene finnes ikke i den kommunale forvaltningen. Alternativet er oppsigelser. Ikke særlig musikalsk det heller.

IF Urædd, med Jørgen Young, Jan Løkslid og Kristian Raflund i spissen, jobbet i flere år med planer om en arena som også inneholdt en løpetunnel. Dette ble med et pennestrøk lagt klin dødt av Porsgrunn kommune i 2015, og vi tror dessverre at toget for en slik hall/tunnel gikk denne aprildagen for 5 år siden. Kommunens huseiere vil aldri i verden ta regninga – i hvert fall ikke uten en ny politisk tornado.


Kommentarer til denne saken