Alle kommunens skoler er berørt av smitte på en eller annen måte. Det er totalt 10 smittede elever, og akkurat nå sitter 900 elever og ansatte i karantene og ventekarantene. I tillegg er barnehagene Vestsiden, Maristien, Flåtten, Lundelia og Brattås ramma, opplyser Porsgrunn kommune i en pressemelding fredag formiddag.

– Alle våre skoler er berørte nå med 10 smittede elever totalt og til sammen cirka 770 elever i karantene og ventekarantene. I tillegg er cirka 130 ansatte i karantene og ventekarantene, skriver kommunikasjonsrådgiver Hege Schjøth Øverås.

Heistad, Grønli, Vestsiden, Langangen, Borge og Stridsklev har alle hele klasser og trinn ute i karantene av barneskolene. Alle fem ungdomsskolene er rammet av karantener og ventekarantener.

Rødt nivå

– De er i praksis på rødt nivå med hjemmeundervisning for en del elever.

Stridsklev skole avdeling Bovis er også midlertidig stengt etter at en elev har testet positivt. 22 elever og 21 ansatte er i karantene og skal testes. I tillegg er hele 4. trinn ved skolen med 45 elever og 6 ansatte i ventekarantene. Testsvar ventes fredag kveld eller i morgen lørdag, opplyser kommunen i en ny pressemelding ved 11-tida fredag.

Fem barnehager ramma

Av barnehagene er Vestsiden, Maristien, Flåtten, Lundelia og Brattås ramma.

– Vi holder stengt i til sammen åtte avdelinger og har redusert åpningstid i noen barnehager på grunn av ansatte i ventekarantene. I tillegg er det minst to private barnehager og en privat skole som har barn og ansatte i karantene, står det videre i pressemeldingen.

Torsdagens tall på personer med covid-19 i Porsgrunn var 27, ifølge FHI fredag morgen. Det er ny dyster rekord for Porsgrunn.

Smittetrykket er 292,9 smittede per 100.000 innbyggere de siste 14 dagene.