Venstre og miljøvernminister Ola Elvestuen har på mange måter vært en garantist for at regjeringa ikke vil legge det forhatte giftdeponiet til Brevik.

Samtidig har eldre- og folkehelseminister Sylvi Listhaug engasjert seg sterkt i kampen mot et giftdeponi i Raudsand i sitt eget hjemfylke i Møre og Romsdal.

Så kan man spørre seg hvilke konsekvenser bråket mellom Venstre og Frp kan få for deponiavgjørelsen.

Det er ingen tvil om at Sylvi Listhaug fortsatt har stor stjerne i Frp. Hun ble tvunget til å gå av som justisminister etter en nokså meningsløs oppdatering på Facebook. Bare ett års tid senere var hun tilbake rundt Kongens bord og som nestleder i partiet. Det forteller det meste, og at det er god grunn til å frykte hennes gjennomslagskraft også i deponisaken.

I valgkampen fortalte Venstres Kristin Clemmensen at de hadde en god dialog med Elvestuen angående deponisaken. Nå har det gått ytterligere noen uker, og uansett må det nærme seg en avgjørelse.

Derfor kunne vi tenkt oss en offentlig oppdatering fra Elvestuen. Hvordan ligger det an, og når blir det tatt en avgjørelse? Jo mer Venstre krangler med Frp, jo mer nervøse blir vi egentlig. Nå må det bli slutt på seigpininga!