Sommerlåten har tittelen «Sommer'n du ble min», uten at han vil poengtere noe om hvem sangteksten handler om. Da PD traff Emil i Havparadiset på Kjønnøya, var han sammen med hunden «Freia» for å høre broren Didrik Solli-Tangen ha konsert med sitt band.

– Sommerlåta som jeg har utgitt, er en singel. Jeg holder på å lage et helt album, men ting tar tid, og i mellomtiden slipper jeg ut en og en låt.

Jobben med å utgi et helt album koster penger, og det gjelder selvsagt å finne de rette låtene.

Turne med stort band

Artisten Emil Solli-Tangen har hatt tøffe tider under koronapandemien de siste 18 månedene, som resten av kulturaktørene. I juni samlet han en flokk dyktige musikere og dro på sommerturné, blant annet innom Ælvespeilet i hjembyen Porsgrunn.

– Vi gjennomførte 12 konserter med stort band. Det var 9 musikere på scenen, og vi hadde det skikkelig gøy.

Støtte fra kulturrådet

Kulturrådet gav prosjektstøtte til Emil Solli-Tangens sommerturné, til delvis å lønne musikere og betale husleie for kulturhus og sceneplass.

– Det var ikke utsolgt på alle konsertene vi hadde i juni. Vi merket tydelig på starten av sommeren, at folk var skeptiske til hvordan de kunne leve et alminnelig sosialt liv med blant annet å gå på konserter.

Sommerturneen har foregått på Østlandet inkludert Østfold og også innom Chat Noir i hovedstaden.

Allsidig musikalsk

Emil Solli-Tangen er blitt kjent de siste årene som en allsidig sanger. Han er utdannet operasanger fra Barratt Due og Kunsthøgskolen i Oslo, med en mastergrad i opera. Musikalsk synger han gjerne opera, kombinert med sin egen musikkstil innen pop.

Publikum har kunnet oppleve Emil som deltaker i Melodi Grand Prix og var også med i Stjernekamp i 2020.

– Jeg liker å jobbe allsidig innen musikk.

Julekonsert i Østre Porsgrunn

Sensommeren bruker Emil til litt ferie. Samtidig begynner han å legge planer for høsten.

– Jeg er invitert av Wenche Myhre til å bli med på juleturné sammen med henne og Jørn Hoel. Vi skal også ha julekonsert i Østre Porsgrunn kirke.