Mens alle de andre landene i Norden for lengst har gjenåpnet breddefotballen for seniorer, nekter regjeringen her i landet å lytte til en rekke internasjonale studier og rapporter som konkluderer med at smitterisikoen er minimal.

Regjeringens hovedargument er den såkalte 1-metersregelen, men undersøkelser viser at spillerne i breddefotballen i snitt er nær hverandre i 1,5 meters omkrets i rundt halvannet minutt på trening eller i kamp, og kontakten er mindre enn ett sekund av gangen.

I Danmark, som åpnet for breddefotball 7. juni, er det så langt ikke blitt rapportert om et eneste smittetilfelle som relateres til kontakt på fotballbanen i breddefotballen.

Vi syns derfor oppriktig synd på Pors, Urædd, Hei og våre andre klubber som må drive med en dørgende kjedelig trening uten kontakt. Konsekvensene er enorme. Vi snakker om et sekssifret antall fotballspillere som legger fotballen på hylla for godt.

Regjeringen har flere ganger skyldt på anbefalinger fra Folkehelseinstituttet, men FHI sa allerede i mai ja til å åpne for breddefotball. Få fakta på bordet! Det haster.

Seriesesongen er ødelagt, men en snarlig åpning for kontaktfotball kan redde stumpene. Det er ingen grunn til å vente.