Hvordan skal årets sommer brukes?

– På klassisk vis, det vil si; bare i Norge. Sømløs veksling mellom familiehytta i Ormerfjorden, campingliv på Jomfruland og ymse vandringer. Geddy og jeg skal teste Pilegrimsleden i Gudbrandsdalen.

Hva er din oppskrift på den perfekte sommerferien?

– En rikelig porsjon fritid mikses med en passende dose god mat og drikke. Det hele overstrøs med en neve inspirerende samtaler, samt krydres med allehånde litteratur og musikk. Blandingen bør stå til forventningsfull heving for deretter å nytes i rikelige porsjoner gjennom hele sommeren.

Hva er ditt beste sommerminne?

– Fra barndommen har jeg et spesielt godt minne om at vi en sommer tøffet en uke langs sørlandskysten i en åpen kogg. Været var tipp topp, koggen gikk og alle fem var i gjennomgående godt sommerhumør.

Hva er ditt dårligste sommerminne?

Jeg har ikke så mange dårlige minner egentlig, men på begynnelsen av 2000-tallet ble jeg bitt av en flått. Det viste seg å være av verste sort, for jeg ble innlagt i hui og hast. Det ble raskt konstatert skogflåttencefallitt. Jeg var visst den første pasient med det TBE-viruset i Telemark. Den lille rakkeren ødela hele den sommeren.

Hvor er den beste plassen for å tilbringe en varm sommerdag i Porsgrunn og Bamble?

– Er du i byen vil jeg anbefale en av de mange trivelige serveringstedene langs elva. For den bade- og sjøhungrige er Sildevika kystledhytte med tilhørende øyer et sant eldorado. Du kan faktisk komme deg ut på en øy uten båt. Øyhopping fra Brevik eller Langesund anbefales også!

Hva er det viktigste for deg på sommeren?

– Det er viktig med en fin mix av det planlagte og det impulsive, mellom aktivitet og hvile. Samt samvær med venner og familie – og at været er sånn noenlunde. Og at jeg ikke glemmer å vanne drivhuset mitt på Kjerkehauen innimellom.