En seier for lokaldemokratiet

SLAPP BOMBA: Trond Ingebretsen kom med gladmeldinga på folkemøtet. Her sammen med Rune Killie.

SLAPP BOMBA: Trond Ingebretsen kom med gladmeldinga på folkemøtet. Her sammen med Rune Killie.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

I 2015 vedtok et enstemmig bystyre ny E18 med åpen bru over Skjelsvikdalen og storkryss på Ås. Dette var startskuddet for en lokaldemokratisk prosess som fikk sitt klimaks på Litteraturgarasjen og PDs folkemøte i Ælvespeilet torsdag kveld.

DEL

PD mener Da slapp Aps Trond Ingebretsen gladnyheten om at Nye Veier sier ja til lukket løsning i Skjelsvikdalen og dropper storkryss på Ås.

I fire år har lokalbefolkningen, ved blant andre Svein Stulen og Terje Bakke, jobbet hardt for å endre E18-planene. Spesielt to faktorer har vært viktig; Bli kvitt den åpne brua over Skjelsvikdalen og storkrysset på Ås. Sistnevnte ville lagt beslag på meget verdifulle turområder for Heistad og Brattås.

Etter hvert som saken ble belyst, snudde den politiske vinden i Porsgrunn, og i høstens valgkamp var dette en sak alle politiske partier var enige om.

Nye Veier skal ha all mulig ros for å ta lokalbefolkningen på alvor og gjøre endringer i planarbeidet de fleste er tilfreds med.

Når til og med storkryss på Ås-tilhenger Petter Ellefsen nikket anerkjennende, er det all grunn til å være fornøyd med sluttresultatet.

Denne saken er et stjerneeksempel på hvordan lokaldemokratiet skal fungere, hvordan politikere og myndigheter skal lytte til innbyggerne og hvordan man sammen finner fram til de beste løsningene for fellesskapet.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken