Gå til sidens hovedinnhold

En vidunderlig kveld med Ulf Lundell

Artikkelen er over 6 år gammel

Det var en vidunderlig kveld med Ulf Lundell. 850 entusiastiske publikummere gav seg ende over. To og en halv time med Nordens beste artist var en stor og fantastisk opplevelse.

Helledussen, noen trodde de kunne komme på rockekonsert med Ulf Lundell og sitte stille og rolig ved benkene som var satt ut i hagen. Det varte ikke lenge før rockefoten kom fram. 

Presis klokka 20 entret  Ulf Lundell scenen i en deilig, suggererende rock. Og slik fortsatte det i to timrer og 42 minutter, kun med to minutters pustepause bak scenen to ganger. De to minuttene trengte publikum også. Men ikke mer.

 – Jeg har vært på 66 konserter med Ulf Lundell, smiler Roger Roll Gulbrandsen (44) fra Elverum som PDs medarbeider blir hentet for å hilse på av et familiemedlem da hun ankommer konsertområdet onsdag kveld.

De hadde lest PDs intervju med John Andreas Aspaas fra Heistad som har vært på 25 konserter med Ulf Lundell og var ikke imponert. For Roger Roll Gulbrandsen er gærnere Lundell-fan enn som så.

– Jeg har vært på konsert med Ulf Lundell overalt; i Trondheim, Roskilde, Sverige, og jeg skulle vært i Finland, men den konserten ble avlyst, forteller Roger Roll Gulbrandsen.

Roger var på Ulf Lundells sommerpremiere i Slotsparken i Örebro 26. juni, og han var på konserten i Nord-Sverige. Denne konserten i Langesund er hans tredje i sommer. Han skal også til Drammen der Ulf Lundell opptrer 21. august.

Det er skuffende med bare 850 publikummere på konserten i Langesund, hagen burde vært spekka full.

– Jeg tror det er fordi det er så kronglete å komme til Langesund med tog og buss, sier Roger fra Elverum.

Om denne svenske rockeartisten som feirer sine 40 år som artist i år, må vi bare få  sagt:

Det er en ekstremt bra artist.  Han er energisk på scenen. Tekstene er flotte, her må man lytte og ikke skravle, slik som gjengen som sto bak oss på Wrightegaarden gjorde. Vi måtte flytte oss nærmere høyttalerne for å få nyte konserten i fred. Det var deilig å kjenne lyden og musikken dunke i brystkassa. Ulf Lundell må nytes.

Og han smiler! Ulf Lundell er blid og fornøyd, faktisk ser han lykkelig ut der han rocker seg rundt på scenen. Han tørker ansiktet med et håndkle av og til. Håndkleet kaster han ut til publikum. Han tar et munnspill opp av venstre skjorte brystlomme, etterpå kaster han det ut til publikum. Så tar han opp munnspill nummer to fra skjortelomma, spiller på det og kaster det ut til publikum etterpå. For en flørt. Slik gjør bare en ekte rockearist som vet at han har sitt publikum i sin hule hånd. Og vi nyter det.

Og vi fikk servert Öppna landskap! Klokka 22.10 lar Ulf Lundell oss få høre hans legendariske flotte sang. Tiden står stille. Sjelen fylles. Hjertet blir varmt. Vi bor jo her ved havet. Dette er vår sang. Takk!

– Det er ekstremt bra at Ulf Lundell er tilbake på Wrightegaarden, sier Øyvind Helland-Olsen. Lundell har ikke vært her siden 2003, og vi er mange som har savnet han.

PDs medarbeider fikk fotorestriksjoner fra Lundells manager: Kun ta bilder under de tre første låtene. Etterpå er det fotoforbud på hele konsertområdet. Og da skal man jobbe som et råskinn de første ti minuttene, skal jeg si dere. Men hagen var full av mobiltelefoner som knipset bilder. Forstå det den som kan.

Men etter en sånn konsert tilgir vi alt. Bare vi kan få Ulf Lundell tilbake på Wrightegaarden neste sommer.

Det var fullt med folk i Langesund onsdag kveld. Politiet har ingen hendelser å rapportere om fra konsertbyen. Bra.

Se bildeserien med bilder fra konserten med Ulf Lundell her.

Ulf Lundells spilleliste på Wrightegaarden i Langesund, laget av Roger Roll Gulbrandsen fra Elverum:

1. Omaha.

2. Tilsammans vi 2.

3. Ut i kväll.

4. Hem til mina rötter igen.

5. Snön faller.

6. Rom i regnet.

7. 67 67 / Gott at leva.

8. Dagar utan slut.

9. Katt i fönstret.

10. Den vassa eggen.

11. Kyssar och smek.

12. Kapten Kidd.

13. Är vi lyckliga nu.

14. Folket bygger landet.

15. Förlorad värld.

16. Oh la la.

17. Kär och galen.

Ekstra 1:

1. Vid din grind igen.

2. Öppna landskap.

3. Om sommaren.

Ekstra 2:

1. Hon gör mig galen.

Kommentarer til denne saken