Gå til sidens hovedinnhold

Endelig lys i enden av tunnelen

I skrivende øyeblikk har ikke Porsgrunn hatt smittetilfeller de tre siste dagene, og i Bamble er smittetrenden på vei nedover. Etter uker med lockdown og stygge smittetall, ser vi endelig lyset i enden av tunnelen.

PD mener

Vi er lei alle sammen. Lei av smitteverntiltak, lei av munnbind på butikken og lei av sosiale restriksjoner som setter klare begrensninger i livene våre. Selv om vi har opplevd tilbakeslag på tilbakeslag det siste året, er det all grunn til optimisme nå. Redningen er selvsagt vaksinene som nå settes på en stadig yngre del av befolkningen. Om to måneder bør alle over 45 år være ferdig vaksinert, og da kan samfunnet åpnes opp igjen.

For mange av oss har pandemien fått små økonomiske konsekvenser. Vi har «kjedet» oss på hjemmekontor og gått glipp av noen utenlandsturer. For andre har det siste året vært en økonomisk katastrofe. Svært mange har mistet jobbene sine, og sliter med å få endene til å møtes.

Smittedugnaden, som forhåpentligvis avsluttes til sommeren, bør gå rett over i en økonomisk dugnad for dem som har blitt rammet hardt og brutalt det siste året.

Støtteordninger for utsatt næringsliv bør videreføres og styrkes, slik at folk får jobbene sine tilbake. Vi andre bør derfor kanskje kreve litt mindre og yte litt mer for å få nasjonen på fote igjen.

«Det vil bli bra» har vært slagordet gjennom hele pandemien. Vi er der snart nå. En liten sluttspurt først!


Kommentarer til denne saken