Endelig rundkjøring i kaotisk utkjørsel

RUNDKJØRING: Sp-politiker og leder i Bjørkedal vel Tore Buer er fornøyd med at det nå blir rundkjøring ved Moheim.

RUNDKJØRING: Sp-politiker og leder i Bjørkedal vel Tore Buer er fornøyd med at det nå blir rundkjøring ved Moheim.

Av

Onsdag denne uken vedtok fylkespolitikerne i hovedutvalg for samferdsel å bygge rundkjøring på Moheim. Den forhatte inn/utkjørselen fra Telemarksporten har vandret i ulike politiske korridorer i snart 20 år.

DEL

PD mener Pengemangel og uenighet om finansiering har så langt satt en stopper for en varig løsning på trafikkaoset, som i tillegg til handel også er et knutepunkt for samferdsel.

Fylkesrådmannen foreslo å bygge et nytt T-kryss, som ville vært fullstendig meningsløst. Det er jo en slik løsning vi har i dag, og som er årsaken til kaoset, særlig i sommerhalvåret.

Hvis målsettingen er optimal trafikkflyt for alle, både for dem som skal kjøre rett forbi på R32 og de som skal inn og ut av Telemarksporten, er rundkjøring den eneste løsningen som vil fungere.

T- og X-kryss med lysregulering vil garantert føre til lange køer i alle retninger.

Med onsdagens vedtak og lovnadene fra Nye Veier i sommer om å bidra med 30 millioner, bør spaden settes i jorda så fort som mulig.

Rundkjøringa vil selvsagt bety mye for Circle K-stasjonen, Meny Telemarksporten, Burger King og Plantasjen – særlig nå som det er skapt en del usikkerhet i forbindelse med ny E18 og avkjøring på Lanner.

Også for bjørkedølinger og Oklungen-folk er rundkjøringa viktig.

Da er det bare å sette i gang. Vi er allerede 20 år på overtid.Artikkeltags

Kommentarer til denne saken