I nyoppussede lokaler på HEI klubbhus, er E-sportrommet satt opp med en kapasitet til 14 spillere per trening. Allerede er det altfor lite, og ventelistene fylles til hver eneste treningskveld.

– Det er veldig gøy at dette har blitt så populært på den korte tida vi har vært i gang. Nå er det riktignok begrenset til 12 spillplasser på grunn av koronarestriksjonene, men vi er nødt til å rullere på medlemmer på de ulike treningskveldene. Bare i barnegruppa, der det er spillere fra 12 til 16 år, er det nå over 50 medlemmer, og alle vil trene så mye som mulig, forteller Truls Aakre-Thunold.

Ute og spiller

Han er frivillig og trener for barnegruppa. Han er også selv en av dem som er med og spiller kamper i E-sportsgruppa.

– Jeg innrømmer at det er vanskelig å hamle opp med de unge spillerne vi har i klubben. Ting går ekstremt fort i disse spillene, og jeg henger ikke helt med. Men det er gøy å få prøve seg litt, smiler han.

Klubben er påmeldt og spiller i seriesystemet, og snart er det klart for deltakelse i NM i E-fotball.

Kvalik fredag

– Vi kjører klubbturnering i FIFA 2021 allerede førstkommende fredag. Den turneringa er også kvalifisering til NM. Vi skal ha seks spillere som skal være med i NM, og med meg er vi syv deltakere i klubbturneringa fredag. Mye taler for at jeg er den som ikke blir med til mesterskapet, der vi møter lag som Odd og andre kjente E-fotballag rundt om i landet, forteller han.

For å kunne tilby alle de nye medlemmene mer treningstid, jobber klubben med å rekruttere flere frivillige som trenere og ledere.

– Vi håper å få på plass det ganske snart, og da kan vi trene flere dager, sier Aakre-Thunold.