Gå til sidens hovedinnhold

Enormt løft for Bamble

To måneder etter at det nye ungdomsskoleanlegget på Grasmyr åpnet er det liten tvil om at Bambles største kommunale satsing noensinne er et stort skritt i riktig retning.

PD mener

Med utgangspunkt i elevgrunnlag som sank ganske drastisk har Bamble sentralisert ungdomsskolestrukturen og investert nærmere 500 millioner på Grasmyr. Nå er også fylkeskommunen i gang med å bygge ny videregående skole til drøyt 300 millioner i ungdomsskolens nabolag.

På Grasmyr og områdene rundt, som Tangvald og Fjellstad, er det lagt opp til 3–400 nye boliger. Infrastruktur gror og mye ligger til rette for mer vekst i skjærgårdskommunen. Da trengs også nytt næringsgrunnlag og arbeidsplasser, og dersom optimismen rundt et prosjekt som Frier vest slår til, kan Bamble stå foran et nytt bonanza som på 1970-tallet. Det trenger de, for også på den nye ungdomsskolen er elevtallet på vei nedover. Skolen har nå rundt 550 elever, men vil om ikke noe spesielt skjer synke under 500 om bare 3–5 år.

Dersom noen fortsatt er såre og forbanna fordi fem ungdomsskoler ble lagt ned i bygder og grender, er fasiten overtydelig: Et elevgrunnlag i fritt fall ville ha svekket hele fundamentet for skoledrift, og ville ikke vært bærekraftig. Isteden har Bamble, takket være at noen våget å tenke stort, fått et imponerende anlegg med mange attraktive funksjoner og fullt kjør fra morgen til kveld. Evaluering kommer etter ett års prøvedrift.

Kommentarer til denne saken