Gå til sidens hovedinnhold

Enten må de pusse opp, eller selge

Artikkelen er over 1 år gammel

I et attraktivt boligområde på Vestsida står kommunale boliger og forfaller fordi kommunen ikke har råd til, eller prioriterer, å vedlikeholde bygningene.

PD mener

Strøket i Magnorvegen regnes som indrefileten av der folk ønsker å bo på Vestsida, men kommunens eiendom er mest til ergrelse fordi forfallet øker og maling flasser av. Det er seks boenheter der, men nesten alle står tomme fordi de er i for dårlig stand.

Dette skjer mens politikerne diskuterer nytt kommunebudsjett og handlingsplan, og rådmannen sier at økonomien er så stram at de er nødt til å vurdere skolestruktur, som betyr nedleggelse. Fra før vet vi at rådmannen helst vil legge ned ungdomsskolen på Vestsida, samme bydel som de lar kommunal eiendom med markedsverdi på 5–7 millioner kroner stå og råtne. Dette henger ikke sammen.

Vi er klar over at mulig engangssalg av eiendom i Magnorvegen ikke veier opp for driftsutgiftene på en skole i åra framover, men kommuneledelsen kan ikke sende ut signaler i villska. Enten må de bruke penger på å renovere sin egen bygningsmasse i Magnorvegen, eller så må de selge, enten som det står, eller seksjonere og selge ut tomter. Vi tror interessen i markedet vil være stor.

Utover markedsmessige vurderinger, handler eiendommene i Magnorvegen om boligsosial politikk, kommunens ansvar i så måte, og det er ikke tvil om boligbehovet. Høyre og Frp vil helt sikkert selge. Dersom Ap vil beholde eiendommene, må de begrunne det.


Kommentarer til denne saken