Gå til sidens hovedinnhold

Er bobilparkering her en god idé?

På Vestsida kan bobiler bli kirkegårdens nye naboer. Porsgrunn kommune jobber med å anlegge parkeringsplass for bobiler på Kirketjernet, rett ved Vestre Porsgrunn kirke. Til Varden opplyste kommunen 7. juli at de straks skulle i gang med å legge til rette for at folk skal kunne få strøm til bilene sine på Kirketjernet.

PD mener

«Det vil bli en løsning som likner på den som brukes til å lade elbiler. Vi håper å bli ferdig med arbeidet mot slutten av sommeren», ble det sagt. En representant for bobilklubben sier de også gjerne vil ha et sted å tømme toalettene sine.

Etter det vi forstår har kommunen satt i gang det nye bobiltilbudet etter mye engasjement på Facebook. Den norske kirke skal ikke være spurt om hvordan de eventuelt stiller seg til bobilcamp i forhold til kirkegården, alminnelig oppfatning om at en gravplass er et sted hvor det skal være fred og ro, og om kirkegård og bobilcamp er noe som hører naturlig etisk sammen. Vi vet ikke hvorfor Porsgrunn kommune mener Facebook er en mer relevant høringsinstans enn naboen, som i praksis er kirkelig fellesråd og bispedømmet.

Det er ingen grunn til å tro at bobilturister automatisk kommer til å krenke kirkegårdsfreden med ståk og elleville party. Samtidig er det ikke ønskelig med mer byråkrati enn nødvendig for å kunne legge til rette for den stadig større bobilflåten. Likevel virker Kirketjernet-prosjektet noe prematurt i forhold til vanlige kjøreregler.

Kommentarer til denne saken